معرفی 5 کتاب برتر در حوزه «موفقیت فردی»

اگر از شرایط زندگی مان راضی نیستیم و دوست داریم آن را تغییر دهیم یا شرایط خوب است و میخواهیم آن را رشد دهیم، بی شک خواندن کتاب در حوزه «بهبود فردی » یکی از ابتدایی ترین کار ها ست.  البته به نظر من هوشمندانه ترین کار این است که از کتاب های پُرفروش شروع کنیم.

مطالعه این مدل کتاب ها  به گسترش ذهن کمک می کند. همین طور دیدگاه وسیعتری نسبت به توانایی ها و قابلیت های فردی مان به ما میدهد. شاید بتوان گفت مزیت مهم خواندن این کتاب ها این است که؛ ایده هایی کاربردی برای تغییر اوضاع در اختیارمان قرار میدهند.

در این مقاله قصد دارم تا شما را  با پنج کتاب برتر و پُر فروش این حوزه آشنا کنم.


کتاب اول: «سرسختی»

نویسنده: خانم آنجلا داکورث

موضوع کتاب: در مورد داشتن پشتکار

تعداد فصل ها:  13 فصل (در سه بخش مجزا)

تعداد صفحات: 340 صفحه

سال انتشار: 2016 (به عنوان بهترین کتاب کسب و کار  در سال 2016 انتخاب شد)

کتاب «سرسختی»، نتیجه چندین سال تحقیق و پژوهش نویسنده آن، خانم دکتر آنجلا داکورث است.

خانم داکورث در این کتاب  ، خوانندگان خود را به سفری می برد تا ادعا کند که رمز موفقیت یک فرد عمدتا به هوش، استعداد و عنصر «شانس» بستگی ندارد و در عوض ، ترکیبی بی نظیر از اشتیاق، پشتکار و پایداری است.

این کتاب با وجودی که علمی است، ولی به سبکی داستان گونه بیان شده و گیرایی زیادی دارد.

بینش ارائه شده توسط خانم آنجلا داكورث در این كتاب ما را ترغیب می كند كه هرگز قدرت اقدام مداوم و طولانی مدت نسبت به هدف یا اهداف مهم خود را دست كم نگیریم.

این کتاب پرفروش نیویورک تایمز بر اساس تحقیقات ایشان نوشته شده است. در واقع در حالی كه ایشان استاد دانشگاه پنسیلوانیا بودند در مورد نظریه های خود تحقیقات گسترده ای انجام دادند. به طوری که برای تکمیل تحقیقات  خود به مصاحبه با دهها نفر از افراد برجسته شامل؛ افرادی که در تلاشند برای دستیابی به اهدافشان و همچنین کسانی که به سطوح مختلفی از موفقیت رسیده اند، پرداخته اند.

موضوع غیر قابل انکار این است که؛ ایده های خانم داكورث در مورد پرورش «سرسختی»، باعث شده زندگی افرادی (که این ایده ها را عملی کرده اند) رشد قابل توجهی داشته باشد.

آقای سیمون سینک، نویسنده کتاب «با چرا شروع کنید» درباره این کتاب مینویسد؛ من عاشق ایده ای هستم که خرد سنتی و مرسوم ما را به چالش میکشد و کتاب «سرسختی» نیز دقیقه همین کار را میکند. باهوش تر بودن به شما کمکی نمیکند، بلکه پایبندی و پشتکار شما را به نتیجه میرساند.

دیدن فیلم توضیحات خانم «آنجلا داکورث» در سایت تد:

در صورت نیاز به زیرنویس فارسی، از آیکن پیام (گوشه پایین سمت راست تصویر) گزینه فارسی (Persian) را انتخاب کنید.


دومین کتاب: صبح جادویی

نویسنده: آقای هال الرود 

موضوع کتاب: ایجاد 6 عادت صبح گاهی که زندگی تان را متحول میکند.

تعداد فصل ها: 10 فصل

تعداد صفحات: 290 صفحه

آقای هال الرود در ۲۰ سالگی در سال ۱۹۹۹ با یک راننده مست تصادف می‌کند و به کما میرود.  پس از بیرون آمدن از کما متوجه می‌شود که دیگر نمی‌تواند راه برود. او در این مدت شرایط بسیار سختی را در بیمارستان و مراکز توانبخشی سپری کرد اما با اتفاقی که برایش افتاده بود، کنار آمد و تصمیم گرفت از داشته‌هایش بهترین استفاده را کند.

در سال ۲۰۰۰ به شغل خود در شرکت کاتکو بازگشت و در آن سال بهترین سال شغلی را برای خودش رقم زد. او در سال ۲۰۰۴ توانست درآمد بسیار زیادی برای شرکت خود کسب کند و این‌ها در حالی اتفاق افتاد که هنوز از نظر جسمانی و ذهنی در حال بهبود یافتن بود.

در سال ۲۰۰۸ و در حالی که در حال صحبت کردن با یکی از دوستان خود بود، دوستش به او پیشنهاد می‌دهد که ورزش را شروع کند.

پیشنهاد دوست او شروعی بود تا الرود زندگی خود را تغییر دهد و بر تمامی مشکلاتش غلبه کند. او توانست به حرف دکترها که گفته بودند دیگر نمی‌توانی راه بروی غلبه کند و یک زندگی پر نشاطی را برای خود بسازد.

کتاب صبح جادویی به 6 عادت لازم و در عین حال ساده اشاره می‌کند که هر روز صبح بعد از بیداری باید انجام دهید. این 6 عادت که تحت عنوان «منجی های زندگی»در بیان شده اند، همان مواردی هستند که زندگی او را متحول کردند.


منجی اول؛ سکوت کنید!

سکوت کنید و بر روی نفس‌های خود تمرکز کنید. کمی به درون‌کاوی بپردازید و به طور ناگهان متوجه خواهید شد که تمام اضطراب و استرستان از بین خواهد رفت. همین طور این کار باعث می‌شود که آرامش بسیاری به خود منتقل کنید و از حالت گیج بودن هنگام صبح بیرون بیایید.

منجی دوم؛ از عبارات تاکیدی مثبت استفاده کنید!

یکی از بهترین احساس‌های شگفت‌انگیزی که هر روز صبح می‌تواند برای شما اتفاق بیفتد، «تلقین کردن» است. سعی کنید با صدای بلند، جملات مثبتی را بخوانید و آن‌ها را به خود تلقین کنید. این تلقین‌ها شما را قدرتمند می‌کنند و باعث می‌شوند به توانایی‌های خود بیشتر پی ببرید.

منجی سوم؛ به تجسم‌کردن بپردازید!

یکی از بهترین راه‌هایی که امید را در هر صبح به شما انتقال می‌دهد، «تجسم کردن» است. سعی کنید ده دقیقه چشمان خود را ببندید و بر روی تصاویری که در ذهنتان ایجاد می‌شود، تمرکز کنید. سعی کنید رویاهایتان را تجسم کنید تا بتوانید با تمام وجود آن‌ها را حس کنید.

منجی چهارم؛ ورزش کنید!

یکی از کارهایی که هر روز صبح باعث می شود احساس بی‌نظیری داشته باشید، ورزش کردن است. با ۱۰ دقیقه ورزش صبحگاهی، امید و انرژی به زندگی شما سزازیر می‌شود و بعد از انجام آن، احساس آرامش خواهید داشت.

منجی پنجم؛ مطالعه کنید!

همیشه بهانه برای مطالعه نکردن یک کتاب وجود دارد و ممکن است برای بسیاری از ما به یک آرزو تبدیل شده‌باشد. هر روز ۱۰ دقیقه را به مطالعه کردن بخشی از یک کتاب «انگیزشی» اختصاص دهید تا پس از مدتی این کار به یک عادت در زندگی شما تبدیل شود.

منجی ششم؛ اتفاق‌های روزانه خود را یادداشت کنید!

یک دفترچه تهیه کنید و اتفاق‌هایی که هر روز برایتان افتاده‌است را یادداشت کنید. اتفاق‌هایی که نسبت به آن‌ها شکرگزار هستید و خواهید بود را نیز در آن یادداشت کنید. این باعث می‌شود روح شما بسیار سبک شود و حس رضایت نسبت به خود داشته باشید.

با اینکه این منجی ها در تمام مدت جلوی چشم ما بوده است ، اما این کتاب اهمیت به کارگیری آنها را برایمان پُرنگ تر از قبل کرده است.

این کتاب به ما کمک میکند تا هر روز با انرژی ، انگیزه و تمرکز بیشتری بیدار شویم

و برای متحول کردن اوضاع زندگی خود کارهای ساده (که تاثیرات شگفت انگیزی در زندگی ما ایجاد خواهند کرد) را انجام دهیم.


سومین کتاب: کتاب برتری خفیف

نویسنده: آقای  جف اولسون

موضوع کتاب: قدرت اقدامات ساده طی زمانی نسبتا طولانی

تعداد فصل ها: 18 فصل

تعداد صفحات: 390 صفحه

جف اولسون « Jeff Olson » در ایالت نیومکزیکو آمریکا به دنیا آمد و در دانشگاه به تحصیل در رشته بازاریابی مشغول شد. او یکی از موفق‌ترین دانشجویان رشته خود بود. همزمان با تحصیل مشغول به کار شد و پس از نشان دادن مهارت‌ها و توانمندی‌های مدیریتی خود خیلی سریع توانست به شخصی موفق تبدیل و در شرکت‌های بزرگ و مهمی مشغول به کار شود.

سپس تصمیم گرفت شرکت خود را در زمینه انرژی خورشیدی به نام «سان ایر» راه اندازی کند. او به واسطه مدیریت دقیق و خوبی که داشت به عنوان یکی از موفق‌ترین مدیران آمریکا شناخته شود. سپس برای انتقال تجربیات و آموزه‌های خود به مردم، «شبکه مردم» را تأسیس کرد و برنامه‌های آموزشی زیادی در زمینه موفقیت فردی، مدیریت و روان‌شناسی برگزار کرد. بعد از آن در سال 2005 کتاب برتری خفیف را منتشر کرد و در آن تجربیات خود را به رشته نگارش درآورد.

وقتی سال 2005 اولین نسخه این کتاب به چاپ رسید، هیچ کس، حتی خود نویسنده آن ، فکر نمی‌کرد چنین استقبال فوق العاده ای از این کتاب شود. آخرین ویرایش این کتاب در سال 2011 انجام شدکه نسخه قدیمی آن به روز شد.

وقتی نگاهی به کلیه کتاب‌های موفقیت بیندازید می‌بینید که خیلی از اصول در آن‌ها مشترک هستند ولی تفاوت «برتری خفیف» با سایر کتاب‌ها در این است که نویسنده تلاش کرده است راه و روش موفق شدن را خیلی آسان و به سبکی روان برای خواننده توضیح دهد. جف اولسون همه تلاش خود را می‌کند که به شما بگوید موفقیت یک‌شبه و ناگهانی اتفاق نمی‌افتد.

بلکه به تلاش مستمر نیاز دارد. در حقیقت آقای «جف اولسون» در این کتاب می‌گوید که فرق افراد موفق با دیگران این است که آنها، کارهایی که باعث می‌شود به اهدافشان برسند را به صورت مستمر انجام می‌دهند.

در واقع آنها کارهای کلیدی که از هدفشان پشتیبانی میکند را شناسایی میکنند، سپس آنها را به اقدامات ساده تبدیل کرده و طی زمانی نسبتا طولانی به انجام آن پایبند می مانند. به طوری که وقتی این کارهای درست و کوچک تکرار می‌شوند، بعد از مدتی اثر آن‌ها با هم ترکیب شده و تحولی بزرگ را ایجاد می‌کنند.

با خواندن این کتاب بارها این جمله در ذهنتان تداعی میشود که موفقیت، حاصل تکرار کارهای ساده طی زمانی نسبتا طولانی است.


چهارمین کتاب: عادت های اتمی

نویسنده: آقای  جیمز کلیر

موضوع کتاب: یک راهکارساده و اثبات شده برای ایجاد عادات خوب و شکستن عادات بد

تعداد فصل ها: 6 فصل

تعداد صفحات: 275 صفحه

آقای «جیمز کلیر» یکی از برجسته ترین متخصصان جهان در زمینه ایجاد عادت ، است. ایشان در کتاب عادتهای اتمی«Atomic Habits»  استراتژی های عملی را فاش می کند و به شما می آموزد دقیقا چگونه عادت های خوبی ایجاد کنید و عادت‌‎های بد خود را تغییر دهید.

عادت‌های اتمی، عادت‌های ریز و کوچکی هستند که به اتم تشبیه شده‌اند. این عادات مانند اتم کوچک هستند اما توانایی قدرتمند بودن را دارند.همین طور این عادت‌ها زمانی قدرتمندتر می‌شوند که به صورت مکرر تکرار شوند.

ایده اصلی کتاب این است؛ هر عادتی را که میخواهید ایجاد کنید، هر روز یک رفتار کوچک وابسطه به آن را تکرار کنید.

اگر به این کار ادامه دهید، بعد از مدتی نتیجه آن را مشاهده خواهید کرد و در مقابل بر عکس این حالت نیز ممکن است اتفاق بیفتد. در واقع عادت های بد ما حاصل تکرار چند رفتار بد هستند که طی زمان تکرار شده اند.

نویسنده در بخشی از کتاب توضیح میدهند؛

اگر در تغییر عادت های خود مشکل دارید ، مشکل از اراده یا سایر موارد نیست. مشکل فقط در داشتن «سیستم» اشتباه است. عادت های بد بارها و بارها تکرار می شوند نه به این دلیل که نمی خواهید تغییر کنید ، بلکه به این خاطر که «سیستم» شما برای تغییر آنها اشتباه است.

در این  کتاب شما یک سیستم اثبات شده می آموزید که می توانید عادت های بد خود را تغییر دهید یا عادت های جدیدی برای خود بسازید.

شما میتوانید به راحتی این « سیستم ساده» را در زندگی روزمرتان اعمال کنید.

همین طور در طول مسیر مطالعه این کتاب، با داستان های واقعی از دارندگان مدال طلای المپیک ، هنرمندان برنده جایزه ، رهبران تجارت ، پزشکان نجات دهنده زندگی و کمدین های ستاره ای که از علم «عادت های اتمی»برای تسلط بر کار خود استفاده می کردند، آشنا خواهید شد.

موارد بیشتری که در این کتاب یادمیگیرید؛

مورد اول: اگر به دنبال نتایج بهتر هستید، سعی کنید هدف‌گذاری را کنار بگذارید و ابتدا روی «سیستم» تمرکز کنید.

مورد دوم: اگر عادت‌های کوچک و خوب را در خود پرورش دهید، ممکن است در ابتدا تأثیری در زندگی شما نگذارند ولی وقتی با هم ترکیب شوند، زندگی شما را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهند.

مورد سوم: می‌توان به عادت‌ها به چشم سرمایه‌گذاری نگاه کرد. ایجاد عادت خوب در زندگی دقیقا مانند پس‌انداز کردن مبلغی ناچیز در درازمدت است. شاید در ابتدا به چشم نیاید ولی در درازمدت اثر شگفت انگیز آنها را خواهید دید.

مورد چهارم: موثرترین و بهترین راه برای تغییر عادت‌ها این است که به جای تمرکز روی اهداف و دستاوردها، روی شخصیتی که می‌خواهید در آینده به آن تبدیل شوید تمرکز کنید.

مورد پنجم: چهار قانون تغییر رفتار برای ساختن یک عادت، آشکارسازی، جذاب کردن، ساده‌سازی و ایجاد رضایت است.

در یک کلام؛ کتاب « عادت های اتمی » در واقع یک کتاب راهنما محسوب می‌شود که مجموعه‌ای از راهکارهای عملی و ساده را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. وقتی خواننده این راهکارها را به کار می‌بندد می‌تواند عادت‌های خوب مورد نظر خود را ایجاد و عادت‌های بدی که در زندگی اش وجود دارد را تغییر دهد.

به بیان بهتر؛ «عادات اتمی» طرز تفکر شما درباره پیشرفت و موفقیت را تغییر می دهد و ابزارها و استراتژی های لازم برای تغییر عادت ها را به شما می دهد.

خواه تیمی باشید که به دنبال قهرمانی هستید ، کسب و کاری که میخواهد پیشرو باشد، فردی که مایل به ترک سیگار ، کاهش وزن ، کاهش استرس یا دستیابی به هر هدف دیگری است.


پنجمین کتاب: کتاب «طرزفکر»

نویسنده: خانم دکتر کارول دوک

موضوع کتاب: چگونه میتوانیم قابلیت ها واستعدادهایمان را شکوفا کنیم؟

تعداد فصل ها: 8 فصل

تعداد صفحات: 274 صفحه

پس از دهه ها تحقیق ، روانشناس مشهور دانشگاه استنفورد ، خانم «کارول دوک» ، رویکرد جدیدی در روان شناسی موفقیت را کشف کرد: قدرت «طرز فکر»!

او در این کتاب نشان می دهد که موفقیت در بیشتر حوزه های زندگی ما

می تواند تحت تاثیر طرز تفکر ما در مورد استعدادها و توانایی های مان باشد.

خانم «کارول دوک» انسان‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کند:

دسته‌ی اول کسانی هستند که معتقدند هر فرد، توانایی‌ها و استعدادها و ذهنیت  «ثابتی» دارد.

این گروه وقتی در انجام کاری «شکست» می‌خورند، میپذیرند که کاری از دست‌شان برنمی‌آید. یا باید هدف‌های کوچک‌تر را دنبال کنند و یا مسیر خود را به کلی تغییر دهند.

از نظر ایشان این افراد دارای طرز فکر «ثابت» هستند.

دسته‌ی دوم کسانی هستند که معتقدند با تلاش و کوشش، پشتکار، پیگیری، یادگیری و کمک‌ گرفتن از دیگران، می‌توانند توانایی‌ها و استعدادها و ذهنیت خودرا ارتقا دهند.

این گروه وقتی در انجام کاری «شکست» می‌خورند، الزاما ناامید نمی‌شوند. بلکه ممکن است تصمیم بگیرند آمادگی خود را افزایش دهند و دوباره تلاش کنند.

این افراد اگر در یک کار یا پروژه موفق شوند، معمولا به دنبال کارها و پروژه‌های بزرگ‌تر می‌روند. چون از شکست نمی‌ترسند و ضمنا فکر می‌کنند تجربه و یادگیری، آمادگی آن‌ها را افزایش داده و می‌توانند به سراغ اهداف بالاتر بروند.از نویسنده کتاب،این افراد دارای طرز فکر «رشد» هستند.

به طور خلاصه میتوان گفت که کتاب «طرز فکر» روی همین دوگانه شکل گرفته است: طرز فکر «ثابت» در برابر طرز فکر «رشد»!

خانم دوک در سه فصل اول کتاب خود، می‌کوشد این دوگانه را شرح دهد و به اهمیت آن بپردازد. واضح است که ایشام ذهنیت دوم را می‌پسندد و تلاش می‌کند با تکیه بر مطالعاتی که انجام داده مخاطب را ترغیب کند که طرز فکر «رشد» را بپذیرند.

سپس در فصل‌های بعدی به مصداق‌ها و تبعات طرز فکر «ثابت» و طرز فکر «رشد» در ورزش، کسب و کار، رابطه عاطفی و آموزش می‌پردازد و کتاب را با نکات و تکنیک‌هایی برای حرکت به سوی طرز فکر «رشد» به پایان می‌برد.


جمع بندی مقاله:

آیا تاکنون موفق به خواندن این کتاب ها شده‌اید؟ مطالعه این کتاب ها چه تغییری در زندگی شما ایجاد کرده است؟ مستوانید در زیر این مقاله تجربیات و آموخته‌های خود را  با ما و سایر کاربران «زندگی ناب» به اشتراک بگذارید.


یک پیشنهاد مرتبط برای شما:

تهیه کتاب چاپی ۵ راز میخکوب کردن موفقیت

نگاهی ساده به  5 اصل «موفقیت فردی»

این کتاب چاپی ساده و کم‌حجم، به شما کمک می‌کند پنج اصل ابتدایی «موفقیت فردی»را بشناسید و با کارهای عملی گفته شده در هر بخش، شروع به بهبود زندگی خود کنید.

100 درصد تخفیف!

فقط هزینه بسته‌بندی و ارسال پستی را به مبلغ 39 هزار تومان پرداخت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *