4 ویژگی افراد فوق موفق

واژه «موفقیت» درحالی‌که یک یا چند تعریف ساده در فرهنگ لغت دارد، اما برای هر شخصی معنای متفاوتی دارد.

به‌طوری‌که برخی از ما یک مدیر حرفه‌ای کسب‌وکار را موفق می‌دانیم، برخی دیگر تشکیل خانواده یا صرفا داشتن یک زندگی معنادار را اوج موفقیت می‌دانند. برخی هم موفقیت را دستیابی به اهدافشان می‌بینند.

باوجوداین دیدگاه‌های متفاوت برای تعریف «موفقیت»، برخی از ویژگی‌ها وجود دارد که همه افراد فوق موفق بدون توجه به ماهیت هدف و فعالیتشان، آن‌ها را دارا هستند.

اگر از موارد کلیشه‌ای مثل؛ داشتن «هدف»، مسئولیت‌پذیری، مدیریت زمان و… بگذریم، افراد فوق موفق ویژگی‌های مهم‌تری هم دارند.

در این مقاله به بررسی چهار مورد از این ویژگی‌های رایج بین افراد فوق موفق می‌پردازیم. اگر بتوانید این ویژگی‌هایی را در خودتان پرورش دهید، شما نیز موفق خواهید بود.


شماره 1: آن‌ها به دنبال ایجاد «تغییر» برای رشد بیشتر هستند.

«خوب» دشمن عالی است! درواقع خوب ماندن، سد راه تعالی است و این‌یکی از مهم‌ترین دلایلی است که موجب می‌شود، افراد، به‌ندرت از خوب به عالی برسند. جمله‌ای تأثیرگذار از آقای جیم کالینز، نویسنده کتاب «از خوب به عالی»!

ما معمولا، زندگی خیلی خوب (عالی) و رو به رشدی نداریم، زیرابه داشتن یک زندگی «خوب» اکتفا می‌کنیم.

اولین ویژگی‌های رایج بین افراد فوق موفق این است که به داشتن یک زندگی «خوب» اکتفا نمی‌کنند. آن‌ها فهمیده‌اند لازمه این کار ایجاد «تغییر» به‌صورت منظم در کلیدی‌ترین کارهایشان است. (کارهایی که از اهدافشان پشتیبانی می‌کند.)

به دنبال ایجاد «تغییر» برای رشد بیشتر تفاوت اصلی بین آن‌هایی که موفق هستند و کسانی که موفق نیستند.

آلبرت انیشتین زمانی دیوانگی را این‌گونه تعریف کرد: «انجام یک کار یکسان و مکرر و انتظار نتایج متفاوت» و همین اخلاق را می‌توان در مورد افرادی که در برابر «تغییر» مقاوم هستند بکار برد.

موضوع این است؛ آن کارهایی که در زمان حال مؤثر است و به شما کمک می‌کند تا در حال حاضر موفق شوید، دیگر به موفقیت بیشتر شما کمک نخواهند کرد. شما باید همین حالا این موضوع را درک کنید و به فکر ایجاد «تغییر» باشید تا بتوانید یک زندگی یا کسب‌وکار رو به «رشد» را تجربه کنید.

به خاطر بسپارید!

«خوب» بودن دشمن عالی شدن است! اولین لازمه عالی شدن، داشتن ذهنیت «تغییر» برای رشد مداوم در جهت اهدافمان است.


شماره 2: آن‌ها انتقادپذیر هستند!

افراد موفق «انتقاد» پذیرند. یکی از دوستان نزدیک من (که به نظرم آدم فوق‌العاده ایه) اعتقاد دارد: از هر فردی می‌توانیم چیزی برای «رشد کردن» بیاموزیم، به شرطی که گوش شنیدن «انتقاد» را داشته باشیم.

البته توجه کنید که؛ این مهارت به‌ندرت یک ویژگی ذاتی است، بیشتر اوقات آموخته می‌شود.

شنیدن «انتقاد» می‌تواند بسیار سخت باشد، به‌خصوص زمانی که این «انتقاد» مربوط به چیزی است که به آن علاقه داریم یا فکر می‌کنیم در انجام آن بهترین هستیم.

بااین‌حال، مهم است که به یاد داشته باشید که بدون بازخورد (از طرف دیگران)، رشد تقریبا غیرممکن است.

حتی بسیاری از افراد فوق موفق نیز از خود «انتقاد» می‌کنند. (البته این موضوع با سرزنش کردن فرق دارد) آن‌ها خودشان را به چالش می‌کشند، نقد می‌کنند چراکه همیشه به دنبال پیشرفت هستند.


شماره 3: آن‌ها «تعادل» ظریفی بین کار و خانواده برقرار می‌کنند.

بااینکه افراد فوق موفق تمایل دارند اخلاق کاری قوی‌تری نسبت به همتایان خود داشته باشند، «تعادل» ظریفی هم بین کار و خانواده خود برقرار می‌کنند.

در کنار خانواده بودن، تفریح و مسافرت، دستوری برای موفقیت است زیرا به شما امکان می‌دهد تا مرتب «انرژی‌تان» را بازسازی کنید. همین‌طور فشار و استرس‌های فزاینده‌ای را که مانع از پیشروی در کارتان می‌شود، از بین ببرید.

به خاطر بسپارید!

فقط کار کردن، دستورالعملی برای فرسودگی، شکست و نارضایتی در زندگی است.


شماره 4: افراد فوق موفق سرشار از «خوش‌بینی» هستند.

چقدر «خوش‌بین» هستید؟ در مواجهه با مشکلات و مسائل زندگی نیمه پر لیوان را می‌بینید یا نیمه‌خالی آن را؟ با خودتان صادق باشید! کمی فکر کنید و بعد پاسخ دهید.

اگر به‌طورکلی کمی «منفی نگر» هستید و نیمه‌خالی را می‌بینید باید «ذهنیت» خود را مثبت‌تر کنید.

هیچ کجای زندگی بدون چالش، مشکلات و مسائل نیست! اگر زندگی شما این‌چنینی است، بدانید در حال درجا زدن هستید و دچار یکنواختی شده‌اید! لازمه برخورد مناسب با چالش‌ها و پیدا کردن راه‌حل از دل مسائل و مشکلات، «خوش‌بینی» است.

نکته:

ذکر این نکته ضروری است که «بدبینی» و «واقع‌گرایی» دو اصطلاح کاملا متفاوت هستند. بدبینان واقعی ممکن است گاهی از کلمه واقع‌گرا برای توجیه «ذهنیت» خود استفاده کنند.

البته، خوش‌بین بودن به این معنی نیست که سرتان را در ابرها نگه‌دارید یا از پذیرش واقعیت‌های موقعیت خود امتناع کنید، بلکه به این معناست که چالش‌های زندگی‌تان را به‌گونه‌ای ببینید که قرار است باعث به رشد و پیشرفت شما شود.


گردآورنده: مهدی حدادیان


یک پیشنهاد مرتبط برای شما:

تهیه کتاب چاپی ۵ راز میخکوب کردن موفقیت

نگاهی ساده به  5 اصل «موفقیت فردی»

این کتاب چاپی ساده و کم‌حجم، به شما کمک می‌کند پنج اصل ابتدایی «موفقیت فردی»را بشناسید و با کارهای عملی گفته شده در هر بخش، شروع به بهبود زندگی خود کنید.

100 درصد تخفیف!

فقط هزینه بسته‌بندی و ارسال پستی را به مبلغ 25 هزار تومان پرداخت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *