دو قدم ساده برای مدیریت 16 ساعت مفید روزمان!

همان‌طور که در مقاله آموزش جامع 5 اصل پایه‌ای «موفقیت فردی» یاد گرفتیم مدیریت زمان چهارمین مفهوم پایه‌ای علم «موفقیت فردی» است.در اینجا دو قدم ساده برای انجام این کار آورده‌ام.

(منظور از 16 ساعت مفید روز : همه‌ی ما برای افزایش انرژی فیزیکی به حدود 8 ساعت خواب در شبانه‌روز نیاز داریم. وقتی 8 ساعت از 24 ساعت شبانه‌روز را در خواب و استراحت باشیم طبیعتا 16 ساعت مفید برای انجام کارهایمان در طول روز داریم.)


قدم اول؛ نوشتن لیست کارها است.

در ابتدای هرروز، حداکثر شش کار مهم را که می‌خواهم در طول روز انجام دهید، بنویسید. اغلب مردم در انجام این کار مشکل‌دارند چراکه فکر می‌کنند همه کارها به یک اندازه مهم حضوری است! این طرز تفکر اشتباه است. سال‌ها قبل ویلفردو پرتو اقتصاددان ایتالیایی، به این نتیجه رسید که 20 درصد کارها هستند که 80 درصد نتایج را به وجود می‌آورند. درنتیجه فقط شش مورد را انتخاب کنید که جز مهم‌ترین کارهای شما باشد.

نکته مهم: لیست کارهای روزانه خود را کوچک نگه‌دارید، به‌طوری‌که قابل‌کنترل باشد. فقط مهم‌ترین کارهایی را که باید هرروز انجام دهید بنویسید. شما نمی‌توانید بیش از شش مورد را انتخاب کنید.

نکته مهم: برای پیدا کردن مهم‌ترین کارها از این سوال استفاده کنید؛ «چه‌کاری را می‌توانم انجام دهم که با انجام آن، انجام بقیه کارها آسان‌تر و غیرضروری شود؟»

دو مزیت مهم نوشتن لیست کارها:

مزیت اول: نوشتن لیست کارها، به‌جای انجام کارهای تصادفی، به شما می‌کند تا روزتان را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کید که بیشترین بهره را بتوانید ببرید.

مزیت دوم: نوشتن لیست کارها، به شما کمک می‌کند تا عمل‌گراتر شوید. چراکه دقیقاً می‌دانم چه‌کارهایی را چه موقع می‌خواهید انجام دهید.


قدم دوم: از تکنیک «پومودورو» استفاده کنید!

این تکنیک توسط یک کارآفرین و نویسنده به نام «فرانچسکو سیری لو» ابداع شد. او این تکنیک را برای پیگیری و پیشبرد اهداف تحصیلی‌اش در دانشگاه به کار می‌برد. تکنیک پومودورو بسیار آسان است.

اصول و عملکرد تکنیک پومودورو

برای اجرا کردن این تکنیک ساده به هیچ کتاب و برنامه‌ی خاصی محتاج نیستید. کافی است یک تایمر داشته باشید و مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

یک کار کوچک مشخص انتخاب کنید. در ابتدا زمانی که با پروژه بزرگی روبرو شدید، باید آن را به اهداف کوچک‌ و کوتاه‌مدت بازمان محدود تقسیم‌بندی کنید. وقتی یک کار کوچک زیرمجموعه پروژه یا کار مهمتان را انتخاب کردید، تایمرتان را روی ۲۵ دقیقه تنظیم کنید.

درازای هر ۲۵ دقیقه تمرکز و فعالیت، ۵ دقیقه استراحت کوتاه داشته باشید.

بعدازاینکه ۴ مرتبه دوره‌ی (۵-۲۵) را تکرار کردید، یک استراحت طولانی‌مدت (۳۰-۱۵ دقیقه) به خود بدهید.

سوال: در 5 دقیقه وقفه پومودورو چه‌کارهایی انجام دهیم؟

استراحت کوتاه‌مدت برای صرف قهوه، پر کردن لیوان آب، انجام نرمش و حرکات کششی، یک تمرین ساده یوگا، قدم زدن در فضای باز و…ازجمله کارهای ساده‌ای است که می‌توانید انجام دهید.

در استراحت طولانی‌مدت نیز پیشنهاد می‌شود کاری را انجام دهید که از آن انرژی زیادی می‌گیرید تا برای ۴ دوره‌ی (۵-۲۵) بعدی آماده شوید.

نکته: این تمرین به مغز شما کمک می‌کند که در آن مدت کوتاه بر وظیفه‌ی مشخصی تمرکز کنید و از حواس‌پرتی تا حد زیادی جلوگیری می‌کند. همچنین انرژی شما به‌یک‌باره از دست نمی‌رود و بازدهی و کارایی‌تان در بالاترین سطح خود خواهد ماند.

این سیستم به‌صورت یک چرخه عمل می‌کند و باگذشت زمان متوجه بهبود عادات مغزی‌ خود می‌شوید. نتیجه‌ی وقفه‌های زمانی را نیز در تقویت انگیزه و شکوفایی خلاقیتتان می‌بینید.


نویسنده: مهدی حدادیان


یک پیشنهاد مرتبط برای شما:

تهیه کتاب چاپی ۵ راز میخکوب کردن موفقیت

نگاهی ساده به  5 اصل «موفقیت فردی»

این کتاب چاپی ساده و کم‌حجم، به شما کمک می‌کند پنج اصل ابتدایی «موفقیت فردی»را بشناسید و با کارهای عملی گفته شده در هر بخش، شروع به بهبود زندگی خود کنید.

100 درصد تخفیف!

فقط هزینه بسته‌بندی و ارسال پستی را به مبلغ 25 هزار تومان پرداخت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *