چگونه عادت «یادگیری مداوم» را در خود ایجاد کنیم؟

همان‌طور که در مقاله آموزش جامع 5 اصل پایه‌ای «موفقیت فردی» یاد گرفتیم «یادگیری مداوم» یکی از پایه‌ای علم «موفقیت فردی» است.

در اینجا پنج قدم ساده جهت ساختن عادت «یادگیری مداوم» (برای «رشد فردی» و در زمینه هدف انتخابی‌تان) برای کمک به شما آورده‌ام.

شماره 1: یک «چرایی» قدرتمند پیدا کنید!

در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهید؛ چرا می‌خواهید «یادگیری مداوم» داشته باشید؟ وقتی برای ساختن عادت جدید خود (منظور در اینجا یادگیری مداوم است) یک «چرایی» تعریف نکرده باشید، ممکن است شروع خوبی داشته باشید اما در ادامه مرتب کارها را به تعویق می‌اندازند. همان‌طور که «راجر شانک»، نظریه‌پرداز هوش مصنوعی توضیح می‌دهد، هیچ‌کس مایل نیست به خاطر یادگیری، یاد بگیرد!

اگر واقعا «چرایی» خود را پیدا کنید، می‌توانید بر موانع درونی (مثل تنبلی، ترس) و موانع بیرونی (مانند مشکلات سر راه) غلبه کنید.

یک راهکار ساده برای یافتن «چرایی» این است که؛ «منافع آینده» هدفتان را پُررنگ‌تر کنید. درواقع برای خودتان روشن کنید که فرآیند «یادگیری مداوم»‌چه منافعی در حال حاضر و در آینده براتان دارد. آن‌ها را لیست کنید و سعی کنید اغلب بخوانیدشان.

شماره 2: برای «یادگیری» برنامه داشته باشید.

اول: چند مهارت مهمی را که می‌خواهید (تا یک سال آینده) بیاموزید را مشخص کنید. سپس یادگیری آن مهارتی که اولویت بالایی دارد را شروع کنید.

دوم: مدل یادگیری خود را پیدا کنید. با کدام روش راحت هستید؟ خواندن مقاله و کتاب؟ گوش دادن به صوت و پادکست؟ دیدن فیلم آموزشی؟ شرکت در وبینار، همایش یا یک دوره کامل آموزشی؟

موضوع مهم این است که؛ شما باید روش ایدئال یادگیری خود را بیابید. کارشناسان میگویند ترکیب چند روش (مثلا مطالعه کتاب و گوش دادن به صوت آن کتاب) اثربخشی بیشتری برای یادگیری دارد.

سوم: آموزش‌های موردعلاقه خود را تهیه کنید و یادگیری را به‌سرعت شروع کنید. خوشبختانه، صنعت آموزش در دهه گذشته رشد چشم‌گیری داشته است و برای هر مهارت باارزشی ده‌ها آموزش با روش‌های مختلف وجود دارد.

توصیه: از فردی بیاموزید که خودش در مهارتی که آموزش می‌دهد، موفق است.

توصیه: بهتر است کار را با خواندن «کتاب» شروع کنید.

شماره 3: یادگیری خود را به قطعات کوچک تبدیل کنید.

اگر قرار است یک کتاب 200 صفحه‌ای را مطالعه کنید، هرروز فقط 5 تا 10 صفحه آن را بخوانید. درواقع بهترین کار این است که کل فرایند یادگیری یک مهارت را به قطعات کوچک تقسیم کنید و هرروز فقط یک قطعه آن را بیاموزد و سپس همان موقع اجرا کنید.

ما از کوچک شروع می‌کنیم و هرچه پیشرفت می‌کنیم به آن می‌افزاییم. این ایده یادگیری راه رفتن قبل از یادگیری دویدن است.

نکته: یادگیری موثر همیشه باید تدریجی باشد و از مفاهیم پایه‌ای به سمت فرآیندهای کمی سخت‌تر و استراتژی‌ها حرکت کنید.

شماره 4: یک تعهد برای خودتان ایجاد کنید.

بعدازاینکه کل موضوع را به قطعات کوچک تقسیم کردید، به خودتان متعهد شوید که هر طوری شده مثلا 20 دقیقه طی روز را به «یادگیری» اختصاص دهید. راهکار پایبند بودن به تعهدتان استفاده از روش «زنجیره سازی» است.

تحقیقات نشان داده است که اگر برنامه خاصی برای زمان، مکان و نحوه انجام رفتار خودتنظیم کنید، 2 تا 3 برابر بیشتر می‌توانید به رفتار جدید خود پایبند باشید.

فرمول «زنجیره سازی»: من (فلان رفتار) را در (بهمان زمان) و در (فلان موقعیت مکانی) انجام خواهم داد.

به‌عنوان‌مثال؛ من هرروز صبح بعد از مسواک زدن، پشت میزم می‌نشینم و 20 دقیقه «یادگیری» مطالعه می‌کنم.

شماره 5: از هر فرصتی برای یادگیری استفاده کنید!

من از طرفداران سرسخت ایده «دانشگاه اتومبیل»‌ هستم. این ایده اولین بار توسط آقای «زیگ زیگلار» مدرس حوزه بهبود فردی مطرح شد. ایشان میگویند که شما برای یادگیری هر مهارتی (مخصوصا رشد فردی) می‌توانید صوت‌های مربوط را تهیه کنید و در اتومبیلتان در هنگام حرکت به آن‌ها گوش دهید.

البته اگر از اتومبیل شخصی استفاده نمی‌کنید می‌توانید با موبایل خود این کار را انجام دهید و در مسیرهای رفت‌وآمد، وقتی‌که در صف می‌ایستید یا هنگام پیاده‌روی یا ورزش‌های هوازی به این صوت‌ها گوش دهید.


نویسنده: مهدی حدادیان


یک پیشنهاد مرتبط برای شما:

تهیه کتاب چاپی ۵ راز میخکوب کردن موفقیت

نگاهی ساده به  5 اصل «موفقیت فردی»

این کتاب چاپی ساده و کم‌حجم، به شما کمک می‌کند پنج اصل ابتدایی «موفقیت فردی»را بشناسید و با کارهای عملی گفته شده در هر بخش، شروع به بهبود زندگی خود کنید.

100 درصد تخفیف!

فقط هزینه بسته‌بندی و ارسال پستی را به مبلغ 25 هزار تومان پرداخت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *